Терміни звільнення Херсонщини будуть відомі через тиждень, - генерал

Генерал-лейтенант запасу, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко під час чату на "Главреді" розповів про перспективи звільнення Херсонської області. За його словами, РФ стягнула на Херсонщину понад 50 тисяч військових, передають Патріоти України.

"Тільки на правому березі (Дніпра, - ред.) 25 тисяч. А на лівому - близько 27 тисяч російських військовослужбовців. У сумі - понад 50 тисяч. Плюс потрібно пам'ятати про корпус, який був вистражданий Росією – про третій корпус. Нехай в ньому не так багато військовослужбовців, але є техніка, тому це серйозний резерв", - розповів Романенко, зазначивши, що цей корпус є силою, яку РФ може використати проти ЗСУ.

Відповідаючи на запитання, коли може бути звільнена від російських окупантів Херсонщина, Романенко сказав: "Щоб відповісти на ваше запитання, потрібно знати точний баланс сил. А цього не знає ніхто, крім Генерального штабу. Хіба що через тиждень, оцінивши, як поводиться противник, які можливості є у наших військ, і яким чином які резерви будуть використовуватися, можна буде приблизно сказати, якими можуть бути результати і коли".

"Поки що робити якісь висновки зарано. Ці висновки навряд чи будуть відображати справжню картину. Тому я не хочу обманювати наших читачів і робити такий прогноз, оскільки не володію всією інформацією. Я думаю, що картина проясниться приблизно за тиждень", - додав він.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...