Терор набирає обертів: Окупанти відбиратимуть житло в українців, які не взяли паспорта РФ, - Лубінець

Росіяни на тимчасово окупованих територіях України примушують людей переоформити своє власне житло згідно із законодавством РФ. А для того щоб це зробити, потрібен паспорт. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ні кроку без "аусвайсу". Як Кремль змушує українців в окупації брати паспорти РФ", передають Патріоти України.

"Згідно з новими "законами" у власників майна, що знаходиться на ТОТ, є 30 днів, щоб особисто з'явитися до органу місцевого самоврядування та заявити свої права на майно. Власник повинен надати документ, що засвідчує особу, зокрема, паспорт громадянина РФ", - сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у коментарі РБК-Україна.

Якщо майно не зареєструють у російських системах протягом 30 днів, воно згідно із законом РФ офіційно вважається "безгоспним", а це означає, що окупанти можуть "на законних підставах" вигнати людину з її власної квартири та націоналізувати її. Пізніше вона перейде до рук муніципалітетів, а потім її або продадуть росіянину, який вирішить переїхати до умовного Маріуполя ближче до моря, або віддадуть російським солдатам чи ФСБ.

Як зазначається в матері, але останні "нововведення" окупаційної адміністрації з подачі Кремля фактично ставлять крапку в питанні, чи можна ігнорувати примус до громадянства РФ.

Дивна дружба фюрерів заграла новими фарбами: Білоруські винищувачі вночі збивали російські "Шахеди"

четвер, 5 вересень 2024, 8:22

В ніч на 5 вересня близько 1.00 два ударні дрони "Шахед" залетіли у Гомельську область Білорусі з Чернігівської області. Білоруські військові підняли в небо винищувачі, у Гомельському районі чути вибухи, передають Патріоти України з посиланням на "Бела...

На концерті Кобзона триває аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 5 вересня

четвер, 5 вересень 2024, 8:01

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.09.24 орієнтовно склали: