Терору режиму стане ще більше: У Мінську застрелили КДБіста, коли той під час профілактичного рейду ломився до квартири білоруса. Стрільця також убили (відео)

Співробітники КДБ вибивають двері квартири

У Білорусі в ході спецоперації вбили співробітника КДБ. Силовики також вогнем у відповідь убили стрільця. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомляє прес-служба відомства. Вбитого силовиквми білоруса оголосили терористом, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні під час проведення спецзаходів щодо відпрацювання адрес, в яких могли перебувати особи, причетні до терористичної діяльності, в одній із квартир житлового будинку по співробітниках правоохоронних органів був відкритий вогонь з рушниці на поразку. Особливо небезпечний злочинець в результаті смертельно поранив співробітника Комітету держбезпеки" , - йдеться в повідомленні КДБ.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про вбивство особи у зв'язку із здійсненням ним службової діяльності.

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Будь-які подробиці не наводяться - не називається навіть населений пункт, де це сталося.

На відео, опублікованому державними каналами, називається ім'я загиблого співробітника КДБ - Дмитро, позивний - "Нірвана".

Разом з тим публікується також відео, яке знімала зі зворотного боку дверей жінка, яка перебувала в квартирі разом зі стрільцем.

На відео видно, як силовики зламують двері однієї з квартир у під'їзді, а зі зворотного боку напоготові стоїть чоловік із рушницею. Коли співробітники КДБ вдерлися в квартиру, між ними і чоловіком виникла перестрілка, під час якої один із силовиків отримав поранення.

Незабаром особистість людини, котра обороняла свою домівку вдалося з'ясувати. Це 32-річний Андрій Зельцер, білорус, котрий отримав громадянство США. Працював в компанії, що займалася розробкою і впровадженням цифрових продуктів і цифровим дизайном.
У 2008 році він закінчив технікум бізнесу і права в Мінську. Чоловік захоплювався тріатлоном і в 2020 році брав участь в змаганнях з цього виду спорту. звідки і рушниця, котрою чоловік намагався захистити свою домівку. Андрія Зельцер залишив удову і сина 2012 року народження.

Удову карателі затримали як співучасницю вбивства.

Держагентство Белта пише, що загиблий був "пов'язаний з опозицією".

Мати Зельцера дала коментар виданню Наша Ніва.

"Я нічого не можу сказати про сьогоднішні події. Ми не розуміємо, що відбулося і відбувається. Поки не чіпайте нас", – сказала жінка. Мати Зельцера працює вихователем дитячого садка, батько – інвалід, повідомляє видання.

КДБ Білорусі вбив IT-шника в Мінську. Він відстрілювався і забрав з собою силовика: відео

У видання zerkalo.io виникла низка запитань до відео.

- На запису видно, що в квартирі, крім камери, яка очевидно знімала зі штатива, зйомку вела дівчина з телефоном. Чому не показали запис з цього телефону?

- Чому силовики так погано екіпіровані? Візуально – жодного спецодягу (шоломи, бронежилети), який мыг би захистити від "особи, причетної до терористичної діяльності".

- Чому дівчина під час перестрілки мовчить? Наскільки це реалістично, якщо відео – не постановка?

- На записі видно, що один з силовиків тримає пістолет в напрямку свого колеги, який першим забіг у квартиру. Невідомо, чи стріляв він в той момент. Але звуки пострілів чути на записі.

- Чому дівчина намагалася відкрити вікно? Це видно на відображенні в телевізорі.

Мати дружини Зельцера, яка, очевидно, була в квартирі в момент штурму, сказала в коментарі Нашій Ниві, що її дочка знаходиться в СІЗО на Окрестіна. Їх дитина в цей час була в школі.

Telegram-канал belamova звернув увагу на пістолети, які були у нападників: Glock третього або четвертого покоління, а також SigSauer P226.

Відомо, що дані пістолети видають співробітникам спецпідрозділів Альфа (КДБ) і Алмаза (МВС).

КДБ Білорусі вбив IT-шника в Мінську. Він відстрілювався і забрав з собою силовика: відео


Увага! Відео містить сцени насильства 16+

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...