"Терористок" Федини з Звіробій замало: Екс-керівнику прес-служби Порошенка "шиють" справу щодо замаху на життя Зеленського?

Національна поліція України має намір перевірити причетність екс-керівника прес-служби Адміністрації президента Петра Порошенка Андрія Жигуліна до відео, на якому Володимира Зеленського збиває вантажівка. Про це йдеться у матеріалах справи, оприлюднених у рішенні суду, зазначають Патріоти України.

Слідчий аргументував необхідність продовжити розслідування до 11 липня планами відпрацювати причетність керівника Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента і його колег.

Вже за результатами відпрацювання версії буде прийнято рішення щодо обшуку та допиту їх в якості свідків. Також поліція має намір з’ясувати, чи є в діях Жигуліна ознаки злочину.

Як повідомили в поліції, колишньому керівнику прес-служби Порошенка неодноразово направлялися повістки. Водночас у матеріалі сказано, що експерт, який досліджував відео, не знайшов ознак “пропаганди культу насильства і жорстокості”.

Крім того, була проведена експертиза блокування комп’ютера, телефону та інших носіїв інформації активіста молодіжної організації Порошенка – “Солідарної молоді” Дениса Любченка, обшук у якого проводили в серпні минулого року.

У цих предметах шукали файли за ключовими словами: “У кожного своя дорога… Зе Енд”, “Зеленський”, “Порох сила Кокс могила”, “STOP ZE DRUGS”, “Фура”, “Європейське майбутнє України”. Таких файлів експерт не виявив.

У речах Любченка також не знайшли інформацію щодо роботи сайту euua.org, на якому був опублікований відеоролик.

У коментарі “Українській правді” Жигулін зазначив, що ні він, ні його підопічні не отримували повістки, що стосуються цієї справи.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...