Тероризувала увесь регіон: В Одесі СБУ затримала банду чеченського авторитета (фото)

В Одесі представники Служби безпеки України затримали банду чеченського авторитету Омара Бекаєва на прізвисько "Омар Уфімський". Зловмисники неодноразово тероризували мешканців усього регіону, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба відомства, "Омар Уфімський" вважається "злодієм у законі". Сам він знаходиться в Росії, однак із країни-агресора намагався поширити злочинний вплив у причорноморському регіоні України. "Для цього координував банду, яка тероризувала і намагалася тримати в страху місцевих жителів. Зловмисники під надуманими приводами вимагали гроші з громадян, у тому числі тих, хто перебуває під слідством. У разі відмови – застосовували психологічний тиск, насильство і погрожували вбивством, у тому числі родичів потерпілих, яких обіцяли "знайти", – повідомили у СБУ.

Вже відомо, що безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий карний злочинець, який перебував у СІЗО. Ще наприкінці серпня минулого року силовики затримали в Одесі трьох активних учасників банди, які повідомили про підозри за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (змагання).

Але лідер банди, перебуваючи у СІЗО, продовжив злочинну діяльність. Він обклав "даниною" заарештованих, а отримані суми спрямовував на підтримку ув'язнених, які відбували покарання за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Зазначається, що навіть у разі звільнення з ізолятора потерпілі сплачували суми до кримінальної "каси". "Наразі СБУ заблокувала злочинні дії зловмисника та проводить комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності. На підставі зібраних доказів йому додатково повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення чи розповсюдження злочинної дії). Зловмиснику загрожує покарання до 15 років в'язниці", – сказано у повідомленні.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...