Терпець увірвався: Держдеп США оголосив Кубу державою-спонсором тероризму

Держдеп США оголосив Кубу державою, яка спонсорує тероризм, зокрема допомагає в переховуванні терористів, зазначають Патріоти України.

"Цим рішенням ми знову притягаємо до відповідальності уряд Куби та надсилаємо чіткий сигнал: режим Кастро повинен припинити свою підтримку міжнародного тероризму та підриву системи правосуддя США", - йдеться у повідомленні закородонного відомства Сполучених Штатів.

У заяві Майка Помпео йдеться, що десятиліттями уряд Куби допомагав терористам в той час, як кубинці залишались голодними та не мали доступу до основних ліків.

Зокрема, в США згадали про членів колумбійської Національної визвольної армії (ELN), яку американці визнали терористичною організацією. Також мова йде про терористів, яких розшукує ФБР.

Окрім того, Помпео звинуватив Кубу у підтримку венесуельського режиму Ніколаса Мадуро.

Відповідний статус держави-спонсора тероризму передбачає запровадження санкцій з боку США. Зокрема, в оборонному секторі, торгівлі, фінансових операціях.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...