Територіальна оборона як чинник спротиву повномасштабному вторгненню Росії: На Запоріжжі тренували партизан та диверсантів

Упродовж кількох днів грудня на Запоріжжі тренувалась місцева тероборона.

На Запоріжжі тренувалась тероборона

Про тренування місцевих загонів повідомили у Запорізькому обласну Територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки, передають Патріоти України.

На заході у Запоріжжі був проведений тренувальний польовий вихід з особовим складом військовозабов’язаних (резервістів) управління бригади ТРО.

Тренування в такому форматі бригада проводить вперше, в рамках «Єдиного стрілецького дня». Такі зміни відбуваються завдяки реформуванню та розвитку територіальної оборони.

Метою зборів було практичне відпрацьовування облаштування місця розташування в польових умовах, практичне виконання завдань по охороні об’єктів, патрулювання місця розташування та практичні дії під час протидії ДРС, – написали у пресслужбі

Бійці-резервісти запорізької тероборони

Підрозділ управління бригади було перевірено щодо можливості виконання завдань територіальної оборони.

Упродовж трьох діб особовий склад в польових умовах вдосконалював бойові навички, охороняючи об’єкти, чергуючи цілодобово на імпровізованих блокпостах, відпрацьовуючи практичні дії під час протидії диверсійно-розвідувальним силам.

Нагадаємо, що до Верховної Ради України внесли законопроект «Про територіальну оборону України» від 16 грудня 2020 року №4504.

Перед цим з нагоди Дня територіальної оборони, 4 жовтня 2020 року, відзначається вперше на державному рівні міністр оборони Андрій Таран анонсував, що територіальна оборона отримає друге дихання.

За словами Тарана, «коли ворог з найбільшою армією на континенті уже на нашій землі, а сил держави на велике і потужне військо наразі бракує – створення повноцінної та дієвої тероборони може стати виходом з ситуації, що склалася».

На Запоріжжі тренувалась тероборона. Бійці-резервісти запорізької тероборони Фото: Запорізький обласний ТЦК та СП

Зокрема, як зазначив міністр, іноземний досвід свідчить, що утримання підрозділів територіальної оборони обходиться значно дешевше, ніж регулярних військ, у США – в 6 разів, Данії та ФРН – у 10. «Функціонування сучасної територіальної оборони в Україні дозволить заощадити значні фінансові ресурси при одночасному підвищенні ефективності системи оборони в цілому, – сказав Таран.

За його словами, територіальний принцип комплектування підрозділів тероборони спирається на гарне знання місцевості як території, яку необхідно боронити від ворога у разі війни, та потужну зацікавленість у захисті безпосередньо своєї землі.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

субота, 4 травень 2024, 6:44

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Мініст...