Тест на дружність та політичну зрілість: "Видача українського добробатівця Росії буде злочином проти України і людства", - Деканоїдзе

Громадянин України, затриманий в Грузії за запитом Росії, може бути переданий Москві. Адвокати, опозиція і Народний захисник стверджують: в цьому випадку його чекають тортури.

Відповідно до опублікованого повідомленням Народного захисника від 13 серпня, Росія просить Грузію екстрадувати українського бійця Вадима Альтмана. Омбудсмен закликає прокуратуру відхилити запит Росії про екстрадицію, зазначають Патріоти України.

Хатія Деканоїдзе в бесіді з «Нетгазеті» заявляє, що якщо Грузія допустить екстрадицію Альтмана, це буде небезпечним прецедентом:

«Є багато людей, в тому числі добровольців, чиєю передачі і суду вимагає Росія. В тому числі, після окупації Луганська і Донецька існує силова група - члени тих батальйонів, які підключилися до захисту території України. Відносно них в Російській федерації існує база, і окупанти вимагають передачі і суду над цими "бойовиками" на території Росії», - сказала Деканоїдзе.

«У тому випадку, якщо влада Грузії здійснять це, з одного боку, буде злочинним діянням проти нашого друга і партнера-держави, а з іншого боку - злочином проти людства», - сказала вона під час бесіди з «Нетгазеті».

«Ми всі дуже добре знаємо, як поводяться з українськими "бойовиками" в Росії. Всі ми добре знаємо історію Олега Сенцова і багатьох затриманих після окупації території України», - заявила політик.

Хатія Деканоїдзе каже, що екстрадиція Вадима Альтмана абсолютно неприпустима, однак, за її словами, «якщо врахувати той факт, що міністерство юстиції на підставі запиту Росії недавно передало кілька людей, я не виключаю, що Теа Цулукіані може зробити подібний факт».

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...