"Ті, хто підтримували "ДНР" у 2014-му, вже шкодують": Полонений окупант з Донбасу розповів про настрої на окупованих територіях (відео)

Полонений окупант із Донбасу Петро Узкій розповів про настрої на окупованих територіях. За його словами, вони вже далеко не ті, що були у 2014 році. Про це повідомляє OBOZREVATEL. Узкій має звання молодший сержант. Він служив на посаді замполіта 276 ОСБ, передають Патріоти України.

В армію його мобілізували 19 лютого минулого року по повістці. Крім того, окупантові часто дзвонили з військкомату. Він зізнався, що намагався втекти, але через родичів, які мають інвалідність, далеко виїхати не зміг.

"Ми рік прослужили і росіяни призначили місцевих. Оскільки нашу бригаду розформували, мене відправили на штурм, належу я до 5-ї частини "ДНР". Зараз курую дві частини. Щоправда, командування не бачив, але, як мені сказали, я призначений замполітом першої роти", – сказав Узкій.

Він додав, що у "ДНР" орудує ГБР. Це група швидкого реагування. Саме вона змусила його піти на війну проти України. ГБР має "широкий спектр доручень" від кривавої влади Кремля.

"У нашому підрозділі були люди, які намагалися втекти. Але їх виловлювали і потім посилали на Мар'їнку, припустимо, двома групами по 6 осіб або по 4, але без броні, у нічний час, де їх могли АГС накрити і що завгодно. Пускали, як м'ясо, або тримали на підвалі, а вранці одразу на штурм... Умови життя в нас були такі, щоб ми тільки служили, виконували накази, а начальство нічого не могло полагодити. Багато хто голодував. У відпустку не відпускали", – продовжив Узкій.

На запитання, чи бачив окупант на території України нацистів, він одразу відповів, що ні.

"З 2014 року нам розповідали, що як раніше були фашисти, тобто Німеччина, зараз цю долю бере на себе Україна. Так нам розповідали", – сказав Узкій.

Полонений зізнався, що підтримував "ДНР" у 2014 році. І видав, що не розумів, за що він воює. Він зазначив, що люди просилися з фронту додому, казали, що їм не потрібно жодних грошей.

"Ті люди, які підтримували "ДНР", тепер шкодують. За розповідями багато чув. Усі отримали тільки мінуси. Багато хто не хотів воювати і був проти. Багато хто тікає. Я раджу, щоб усі шукали вихід і не йшли воювати. Начальство ховається за спинами". мобілізованих", – додав окупант.

За його словами, весь час війни до вересня поточного року їм платили по 6-7 тис. рублів. А потім - 176 тис. рублів.

Зазначимо, Узкій народився 1988 року в Донецьку. Там і мешкав. 1999 року в нього повісився батько. Нині хворіє мати. Також є молодший брат – інвалід І групи.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...