"Ті, хто вижив, тільки тікають": Командир взводу мінометників розповів, як вони "виховують" росіян (відео)

Українські мінометники влаштовують для російських окупантів справжнє пекло на нашій землі. Від ударів зі старих добрих мінометів ще радянського виробництва у ворогів, за словами українських воїнів, "шуба завертається". Командир взводу мінометної батареї 1 окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна на псевдо "Білий" розповів про роботу по окупантах та про звільнення Харківщини. Відео з його розповіддю та кадрами бойової роботи мінометників показали на сторінці 1 ОБрСпП, передають Патріоти України.

"Білий" розповідає: перед тим, як почати працювати, мінометники часто лише у загальних рисах уявляють собі майбутні цілі. Однак щойно отримують координати, працюють так, що змушують втікати загарбників – якщо тим пощастило вижити.

"Ми по "Москві" (відома позиція окупантів на Харківщині. – Ред.) працювали, це я і ще один наш міномет, ми стояли найближче. По "Москві" і по передових позиціях у Новій Гусарівці (село на Харківщині. – Ред.), це коли почалася балаклійська наступальна операція. Ми десь почали працювати з 6-ї години ранку. Зночі працювала важка артилерія, а ми вже підтримували наступ. І вже гатили по них. Випустили багато, у мене в мінометі ствол почав аж підгоряти. Скажімо так, те, що ми побачили, що було від наших обстрілів і як вони звідти втікали – значить, їм "сподобалось", – згадує "Білий".

Він констатує: за місяці повномасштабної війни між різними підрозділами Сил оборони встановилася надзвичайна злагодженість, синхронність та взаємопідтримка. Адже кожен воїн розуміє: від того, наскільки якісно він виконає свою роботу, без перебільшень, залежать життя побратимів.

"Думок таких не було, як це там хтось пройде – там же наші стоять! І ми їх так само підтримували. Точно, чітко і вчасно. Тому що кожна секунда нашого зволікання – у них це може бути катастрофа", – каже воїн.

Жах на загарбників "Білий" та його побратими наводять не сучасним західним озброєнням, а старими радянськими мінометами. Втім, в умілих руках та за належного догляду вони перетворюються на грізну зброю.

"Наш сталевий побратим, міномет 120-го калібру ПМ-38. Йому стільки років, що це нам треба усім разом зібратися, поділити на два – і це буде, скільки йому років. Але менше з тим він б'є точно. І б'є так, що в орків шуба там завертається", – каже командир мінометної батареї.

Він розповідає: під час звільнення Харківщини його підрозділ отримав талісман. "Недалеко від позиції, де стояли їхні міномети, знайшли кепку російську. У мене міномет називається "Степан" – і ми "Степану" цю кепочку... Вона вже з нами їздить ще з Нової Гусарівки – як талісман, скажімо так", – з усмішкою розповідає воїн.

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...