"Ті, хто живе у Німеччині, знають": Шольц заявив, що Україні доведеться ще сотню років боротися із наслідками війни

Канцлер Німеччини Олаф Шольц припустив, що Україні може знадобитися близько ста років для подолання наслідків війни, що сьогодні триває в Україні. Зокрема, зберігатиметься загроза від нерозірваних боєприпасів і мін, передають Патріоти України.

Як повідомляє AFP, відповідне припущення він зробив із досвіду німців, які після Другої світової війни дотепер знаходять снаряди тих часів. Він зазначив, що всі тривалі військові конфлікти мають такі наслідки.

"Ті, хто живе у Німеччині, знають, що ми і досі знаходимо снаряди, які падали під час Другої світової. Україні доведеться ще протягом сотні років боротися з наслідками цієї війни. Такі війни мають тривалі наслідки – усі снаряди, які зараз запускаються, можуть роками залишатися у ґрунті", – наголосив Шольц, додавши, що західні партнери повинні будуть разом сприяти відбудові України після війни.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...