Ті люди, які кажуть, що війна закінчиться у травні або через тиждень, легковажні, - Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав легковажними людей, які кажуть, що війна закінчиться у травні або через тиждень. На його думку, Росія не така слабка, як нам би хотілося. Про це він розповів в інтерв'ю виданню НВ. Данілов зазначив, що подальший розвиток ситуації залежатиме від допомоги західних партнерів, насамперед зброєю, передають Патріоти України.

"Це дуже важкий та багатокомпонентний процес, а допомога наших партнерів зброєю є ключовим на сьогодні моментом визначення ситуації. Залежно від того, що і в які терміни буде постачатися, терези будуть хитатися то в один, то в інший бік", – розповів секретар РНБО.

Водночас він визнав, що зараз дійсно досягнуто певного паритету на фронті і російській армії дуже складно просуватися далі на нашу територію, але попросив не забувати про ракетні удари, яких майже щодня завдає Росія по Україні.

"Я звертаю увагу: те, що стосується літаків, стратегічної авіації, бомбардування нашої території ракетами, які мають дуже потужні вражаючі здатності, – все це продовжує працювати по нас майже щодня. Агресор діє вже не тільки авіацією, вони задіюють підводні човни, флот та багато інших військових компонентів", – наголосив Данілов.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...