Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, передають Патріоти України.

За її даними, Єлисейський палац надішле офіційне запрошення РФ у представництво Москви у Франції. На церемонії, яка відбудеться 6 червня, "якщо не станеться різкого повороту подій", не буде президента країни-агресора Володимира Путіна, але російська делегація може бути, ідеться в повідомленні.

Europe 1 зазначає, що Путін був у Франції 2014 року на 70-річчі висадження союзних військ у Нормандії, 2019 року глава Кремля не приїхав. "Незважаючи на геополітичну ситуацію, без присутності РФ було б важко обійтися, хоча СРСР і не брав безпосередньої участі у висадженні в Нормандії 6 червня. Це можливо через найвищу ціну, заплачену під час Другої світової війни. Майже 27 млн радянських людей загинули в боях із Німеччиною", – вважають на французькому радіо.

У Кремлі кажуть, що Путіну не надходило офіційне запрошення на нормандську зустріч. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив про це 16 квітня пропагандистському агентству ТАСС.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...