Тягне на рекорд Гіннеса: Перша жінка прем'єр-міністр Швеції подала у відставку через декілька годин після обрання

Нова прем'єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон подала у відставку через кілька годин після того, як її обрали очільницею уряду. Про це пані Андерссон заявила на пресконференції, повідомляють Патріоти України з посиланням на SVT.

Партія зелених оголосила в середу, 24 листопада, що покине уряд після того, як шведський парламент проголосував за опозиційний бюджет, співавтором якого виступили антиімміграційні шведські демократи. Як пояснюють у партії, схвалений правими бюджет "сіє розбрат між людьми, передбачає урізання екологічних витрат і збільшення викидів".

Згідно з практикою, коаліційний уряд має піти у відставку, якщо партія вирішить вийти з уряду. Водночас Андерссон повідомила спікера Андерасу Норлену, що вона все ще зацікавлена у керівництві соціал-демократичним однопартійним урядом. "Для мене це про повагу, я не хочу керувати урядом, де можуть бути підстави поставити під сумнів його легітимність", - сказала вона.

Поки невідомо, що буде далі з урядом Швеції. Як повідомили в офісі спікера Норлена, там обговорять ситуацію з лідерами восьми партій і лише після цього оголосять рішення. Це може статися у четвер вдень.

Як зазначає лідер однієї з партії Енні Льоф, центристська партія звільнить Магдалену Андерссон як прем'єр-міністра під час нового голосування у зв’язку з оголошенням "Партії зелених" вийти з уряду. Однак під час нового голосування Магдалена Андерссон, найімовірніше, буде переобрана на посаду прем'єр-міністра.


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...