Тягнуть звідусіль: Росія передислоковує свої війська з Калінінграда до Курська

Український лідер Володимир Зеленський провів зустріч з міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом. Ключові теми розмови - розвиток оборонно-промислового комплексу та першочергові оборонні потреби України. Про це написав президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Ми вдячні Литві за підтримку від перших днів повномасштабного російського вторгнення. І сподіваємося, що ви будете з нами до її завершення і нашої перемоги. Для нас це дуже важливо”, – підсумував Зеленський.

Також він подякував за підтримку на шляху України до ЄС і НАТО. Міністр високо оцінив дії України на північному кордні. Він вважає, що наступний крок – дозвіл застосовувати далекобійні засоби для ураження цілей на ворожій території.

“Росіяни передислоковують свої війська з Калінінграда до Курська. Я кажу литовському народу: “Подивіться, як українці за вас борються”. Ми навіть називаємо це “демілітаризацією Калінінграда”, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових і вашим рішенням”, – зазначив він.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...