Тягнути більше не буде: Спікер Палати представників Конгресу США Джонсон назвав дату голосування пакету допомоги Україні

Голосування стосовно законопроєктів, які містять допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню відбудеться в суботу, 20 квітня. Про це заявив речник Палати представників Сполучених Штатів Америки (США) Майка Джонсона, повідомляє кореспондент Білого дому Жакі Генріх у соцмережі Х.

Джонсон заявив, що сьогодні Комітет з питань регламенту оприлюднить три законопроєкти, які стосуються фінансування інтересів національної безпеки Америки та її союзників в Ізраїлі, Індо-Тихоокеанському регіоні та Україні.

"Ці законопроєкти будуть винесені на розгляд за структурованим регламентом, який дозволить процес внесення поправок, разом з четвертим законопроєктом, який включає в себе Закон про РЕПО, законопроєкт про TikTok, санкції та інші заходи, спрямовані на протистояння Росії, Китаю та Ірану", - заначив посадовець.

За його словами, голосування про остаточне ухвалення законопроєктів слід чекати в суботу ввечері.

Президент США Джо Байден у колонці для The Wall Street Journal закликав законодавців якнайшвидше схвалити додаткову військову допомогу для України та Ізраїлю.

За його словами, США мають посилити підтримку Україні, щоб зупинити Путіна від зазіхань на союзників по НАТО та пересвідчитися, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі.

Ві додав, що в разі, коли Конгрес схвалить надання військової допомоги Україні та Ізраїлю, США не будуть виписувати "безлімітні чеки".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...