"Тією кількістю людей нас фактично задавили": Командир роти ЗСУ розповів про запеклі бої на Донбасі

Росія продовжує наступати на Донбасі, і попри всі зусилля, українським Силам оборони доводиться відходити з населених пунктів. Командир роти 128 бригади Територіальної оборони Збройних сил України Денис розповів про ситуацію на полі бою. Він розповів, що коли його рота виходила зі Старомайорського на Донеччині, то неушкоджених бійців просто не було, передають Патріоти України.

"У нас з роти всі виходили поранені, жоден просто так не вийшов. Я вийшов тоді останнім, зі своїм заступником і ще одним бійцем. До цього всі, хто виходили з мого підрозділу, це були по факту поранені, ну або, на жаль, загиблі", - поділився він.

Військовий додав, що Старомайорське захищали майже рік, "тримали до останнього".

"Тією кількістю людей, яка у нас була, то просто нас фактично задавили. В будь-якому випадку, навіть після того, як вони зайшли, ми ще тримали оборону. 27 числа майже все Старомайорське було окуповане. А з 5 числа були інтенсивні бої кожного дня. Це було в травні 2024 року, декілька місяців, а вийшли ми звідти… На початку липня", - розповів він.

Він розповів, що основні населені пункти, де воював його підрозділ - Макарівка, Старомайорське та Рівнопіль.

"За останній були запеклі бої, хоча того села, скажемо так, одна вулиця і п'ять хатинок. Втім бої були досить інтенсивні, багато було втрат зі сторони противника, і у нас… Вони майже 24 на 7 відпрацьовували по позиціях, де ми знаходилися", - додав військовий.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...