"Тікай, "Армато", тікай!": Пентагон замовив оновлені танки Abrams

Оновлені танки Abrams

General Dynamics LS підписала угоду на поставку танків M1A2 SEP v3 («Abrams») для Збройних сил США, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Defpost.

Міноборони США оголосило про підписання командуванням контрактів з компанією General Dynamics Land Systems (GDLS) базової угоди на модернізацію танків до рівня M1A2 SEP v3. Вартість операції оцінюється в 4,62 млрд доларів.

Крім того, на цьому тижні був укладений контракт на 1,1 млрд доларів з компанією Honeywell на поставку двигунів AGT 1500, які використовуються в танках «Abrams».

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

При цьому за обома контрактами не розголошуються обсяги робіт, відомо лише про плани завершення модернізації до 2028 року.

Танк M1A2 SEP v3 вперше був представлений на збройовій виставці «AUSA» в жовтні 2015 року, а через два місяці автобронетанкове управління армії США уклало з компанією General Dynamics Land Systems контракт на переобладнання танків.

Після проходження випробувань M1A2 SEP v3 був офіційно прийнятий на озброєння як M1A2C.

«Нові танки M1A2 SEP v3 вже навіть зовні мало схожі на перші зразки Abrams. Крім того, загальна комп’ютеризація систем дозволяє проводити повноцінну діагностику бойової машини в польових умовах, а всього програма управління танка налічує 1,4 млн рядків коду», – заявив Дуда.

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

У компанії General Dynamics вказують, що нова версія відрізняється поліпшеними прицільними системами, оновленою електронною системою і новою активною системою захисту.

Крім того, нові «Abrams» будуть економніше витрачати паливо при збереженні потужності двигуна, а також стануть більш ремонтопридатними.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...