"Тікали навіть у жіночому одязі": Експерт пояснив, чому РФ відводитиме війська з Херсона кілька тижнів

Для повного відведення російських військ з правого на лівий берег Дніпра у Херсонській області потрібно до декількох тижнів. Швидше це зробити не вдасться, адже це дуже складна операція. До того ж усе відбувається в умовах бойових дій і за несприятливої погоди, передають Патріоти України.

Відведення відбувається з величезної території. Про це розповів заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь в інтерв’ю ТСН.ua.

Він розповів, що російські окупанти упродовж минулих двох тижнів тікали з правого берега Дніпра, де розташований Херсон, навіть у цивільному одязі. Дехто з них одягався у жіночий одяг, щоб втекти.

Самусь пояснив, що бойові дії на півдні тривають, тому частина російських військ залишатиметься і воюватиме, поки інші будуть відходити.

"Чому це не буде одномоментно? Тому що Росія зараз проводить операцію з відходу. Це складна операція, тобто треба вести бої, треба забезпечувати. Тобто є передові частини, які забезпечують бої з українськими частинами, які наступають, а інші намагаються якимось чином перейти через Дніпро", – пояснив експерт. Він звернув увагу, що зараз на півдні погана погода, йдуть дощі. А це ще один фактор, чому окупанти не зможуть швидко відступати.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...