"Тільки якщо це прийме українське суспільство": Данілов допускає зупинку у війні

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає паузу у війні РФ проти України, але якщо це сприйме українське суспільством. Інакше — «українці воюватимуть без участі керівництва країни». Про це він сказав у інтерв'ю The Globe and Mail, передають Патріоти України.

За словами Данілова, для України кінець війни — це повернення всіх територій країни, а закінчиться вона лише тоді, коли останні війська РФ її залишать, включно з Кримом і Донбасом.

«Чи можлива зупинка у цій війні? Може бути варіант. Але ця зупинка має бути сприйнята нашим суспільством. Якщо це не буде сприйнято, суспільство піде на війну без уряду», — заявив секретар РНБО.

На запитання, як довго триватиме війна, чи затягнеться вона на місяці чи роки, Данілов сказав: «це запитання, на яке ніхто не може відповісти». На його думку, щоб перемогти російських окупантів на полі бою та якнайшвидше закінчити війну, Україні мають надати необхідну зброю.

Данілов вважає, що країна поки далека від завершення війни з Росією, ситуація на передовій нині напружена та складна.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...