"Тільки лінива, паршива собака не гавкає в мою сторону": Бацька Лукашенко побідкався про нерозуміння білорусами благих намірів

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко в ефірі телеканалу "Білорусь 1" прокоментував реакцію суспільства на дії білоруської влади в умовах пандемії нового коронавірусу, зазначають Патріоти України.

"Ви бачите, який тиск сьогодні на Білорусь і перш за все на президента. Вже тільки лінива, паршива собака не гавкає з-під паркану в мою сторону.

Я завжди кажу: зачекайте, зачекайте, не поспішайте. Прийде час, ми обговоримо і пропуску, і самоізоляцію, і карантин, і комендантську годину, що від мене вимагали - ввести комендантську годину, карантин, закрити вас в ваших подвір'ях там, в будинках, щоб взагалі не висували ніс.

Ми пішли своїм шляхом, це важкий шлях, дуже важкий шлях боротьби з вірусом взагалі. Ми контролюємо наскільки це можливо країну, особливо в'їзди. Контролюємо людей і якщо ми виявляємо хоча б одного ( хворого - ред ) ми відразу ізолюємо всіх хто був в контакті.

Ми очагово, точково працювали, ми не йшли фронтом, оточуючи ваш селище прекрасний, заганяючи вас в будинку. Я відразу відмовився від такого шляху, за що сьогодні і отримую, - зазначив глава держави. - У тому числі у нас свядомих вистачає в Білорусі, які за гроші готові мати рідну продати. Але ми витримаємо, і я в цьому абсолютно впевнений. У нас не захлинулася система охорони здоров'я".

Нагадаємо, Білорусь випередила Україну за кількістю хворих на коронавірус. а керівництво країни довгий час, як і в Росії, заперечувала загрозу пандемії для своїх громадян.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...