"Тільки ми не московити, от у чім штука": Українська письменниця назвала суд над Порошенком копіпастом московського сценарію з Навальним

Письменниця Оксана Забужко вважає, що ситуація з п'ятим президентом України Петром Порошенком у Печерському суді - це "копіпаст торішнього московського сценарію "возвращение Навального", передають Патріоти України.

"Та тільки ми не московити, от у чім штука", - зауважує Забужко. На її думку, п'ятому президенту України Петру Порошенку - окремий респект за "деконструкцію", здійснену просто в судовій промові.

"Я категорично вимагаю притягнення до відповідальності осіб, які складали цей документ, в якому використовуються наступні фрази: "міністр палива й енергетики Луганської народної республіки" - це пише Генеральна прокуратура! "Територія терористичних організацій ЛНР та ДНР". Це повністю російський наратив! Я раджу цим особам почитати довідку, що в українській документації це називається - "тимчасово окуповані території", - процитувала письменниця промову Порошенка у Печерському суді.

Нагадаємо, після чотирьох годин перебування судді в нарадчій кімнаті представник суду оголосив, що рішення про запобіжний захід Порошенку вирішили відкласти на 19 січня.

Порошенко в понеділок, 17 січня, почали вибирати запобіжний захід у справі про державну зраду і фінансування тероризму. Як вважає слідство, Порошенко причетний до організації постачання вугілля з ОРДЛО замість закупівель у Південній Африці. В результаті реалізації цієї схеми проросійські бойовики були профінансовані як мінімум на 200 млн гривень.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...