Тільки після цього: У Зеленського розповіли, за якої умови звільнять главу АП

Андрія Богдана можуть звільнити із посади тільки після рішення КСУ.
Андрій Богдан. Фото: ВВС.

Главу адміністрації президента Андрія Богдана звільнять з посади лише після відповідного рішення Конституційного суду. Про це повідомив заступник голови АП Руслан Рябошапка, передають Патріоти України.

"Як тільки Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з цього дня президент Богдана звільнить як людину, яка повинна проходити через процедуру з очищення влади", - заявив він.

Рябошапка наголосив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права, і не відповідає Конституції.

Міністерство юстиції перевірить новопризначених керівників Адміністрації президента на наявність причин для люстрації. Мін'юст вже направив запит Володимиру Зеленському з проханням надати копії трудової книжки (послужний список) та інформацію щодо початку проведення перевірки.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...