Тільки після виконання деяких умов: Тбілісі ЄС теж обіцяє надати статус кандидата

Грузія отримає статус кандидата на вступ до ЄС після виконання низки умов, на відміну від України та Молдови. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель у своєму Twitter грузинською мовою, передають Патріоти України.

"Рада Європейського Союзу вирішила визнати європейську перспективу Грузії і готова надати статус кандидата, як тільки будуть виконані встановлені пріоритети. Я вітаю грузинський народ", – зазначив він.

Мішель назвав це рішення "історичним моментом у відносинах ЄС-Грузія" і запевнив, що майбутнє Грузії – в ЄС.

Своєю чергою президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запевнила, що її країна виконає всі необхідні умови. "Це історичний день. Європейську перспективу Грузії визнано. Тепер ми готові рішуче працювати в найближчі місяці, щоб досягти статусу кандидата", – написала вона у Twitter.

Також Зурабішвілі привітала своїх українського та молдовського колег Володимира Зеленського та Майю Санду та всіх українців і молдован з позитивним рішенням Євроради.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...