Тільки тимчасово: Україна перестала вважати ОТП Банк та грецькі компанії спонсорами війни

Україна призупинила статус міжнародних спонсорів війни для угорського OTP Bank та п'яти грецьких компаній-перевізників. Рішення ухвалили у зв'язку з початком переговорів з цими компаніями про припинення будь-якої співпраці з Росією. Крім того, українська сторона розраховує уникнути подальшого блокування Грецією та Угорщиною важливих рішень на рівні ЄС. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), передають Патріоти України.

Якщо переговори не сприятимуть результатам, статус компаній буде відновлено. Поки що ж на порталі "Війна та санкції" у розділі "Міжнародні спонсори війни" ці шість компаній матимуть тимчасово призупинений статус. "Далі виняток із переліку залежатиме від виконання зазначених умов", – наголосили в НАЗК.

Умови були прописані у проекті "Війна та санкції" із самого початку. Так, щоб бути виключеною з реєстру, компанія повинна:

  • або вийти з російського ринку та припинити ведення бізнесу із Росією;
  • або надати реалістичний досяжний у короткостроковій перспективі план виходу разом із письмовими та публічними гарантіями забезпечити його виконання до певної дати;
  • або припинити всі господарські операції у Росії, залишивши там лише формальну присутність, обумовлену складнощами виходу.

При цьому у відомстві розраховують, що рішення припинить шантаж Угорщини. Ця країна, нагадаємо, зараз блокує виділення 500 млн євро військової допомоги ЄС Україні. Крім того, НАЗК сподівається, що Греція тепер не зможе блокувати майбутній 12-й пакет санкцій ЄС.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...