​"Тільки в одному морзі більше 600 вбитих". Опозиціонер розповів про справжні масштаби звірств карателів у Казахстані

Інформація влади Казахстану про 225 загиблих під час масових протестів не відповідає дійсності. Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив 17 січня казахстанський опозиціонер Мухтар Аблязов, який живе за кордоном, зазначають Патріоти України.

"Про жертви. Щоб ви розуміли, масштаб лиха в багато разів більший. Зазвичай режим завжди демонструє якусь цифру, і вона щонайменше у 10 разів менша за реальність. 225 людей нібито загиблих. Я точно знаю, що станом на 12 січня тільки в одному морзі, у центральному, було померлих понад 600 людей. Тобто в мене є багато свідків, які забирали своїх родичів і стояли в черзі за 600", – сказав опозиціонер.

За даними чоловіка, така кількість загиблих лише в одному морзі Алмати, а загалом їх п'ять.

"Якщо тільки в центральному морзі стільки, то щонайменше понад тисяча загиблих тільки в Алмати. А такі тотальні розстріли з автоматів, кулеметів та гранатометів були у великих містах, як Шимкент (мільйонники). Розстріли були в Таразі, Кизилорді, Актобе. Тобто реальний рахунок на жертви серйозний. Якщо я скажу понад тисяча, це буде скромна цифра", – заявив Аблязов.

7 січня, на шостий день масових протестів, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв дозволив силовикам стріляти без попередження.

15 січня генпрокуратура Казахстану заявляла про щонайменше 225 загиблих і 4578 постраждалих під час протестних акцій у країні.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...