Тіло згодували свиням: РосЗМІ звинуватили СБУ у вбивстві фігуранта справи про розстріли Вороненкова і Жиліна

У Юрія Василенка було українське громадянство, а в Москві він жив нелегально під прізвищем Антоненко.

У Росії починається судовий розгляд справи про вбивство кримінального «авторитета» Юрія Василенка. Українська прокуратура підозрювала Василенка в причетності до вбивства в Києві колишнього російського депутата Дениса Вороненкова. Також Василенко був фігурантом справи про вбивство в підмосковному ресторані лідера «Оплота» Євгена Жиліна. Російські ЗМІ намагаються виставити замовниками усунення Василенка деяких агентів СБУ, повідомляють Патріоти України.

У Василенка було українське громадянство, а в Москві він жив нелегально під прізвищем Антоненко, орендуючи квартиру. Викрали Василенка в січні 2019 року у московському ресторані «Базилік». Вважається, що до ліквідації «авторитета» залучили курське угруповання. Відомо, що в процесі викрадення Василенка серйозно поранили, але далі його сліди губляться: потерпілого більше ніхто не бачив ні живим, ні мертвим. Троє з чотирьох передбачуваних викрадачів були затримані. Під час допиту на поліграфі отримала підтвердження версія слідства, що від тіла Василенка могли позбутися на найближчій свинофермі, згодувавши останки тваринам.
Російське агентство «Росбалт» озвучило версію, що Василенко насправді хотіли не вбити, а викрасти і вивезти в Україну. Замовником називають СБУ: нібито Василенко готувалися віддати під суд за організацію вбивства Вороненкова.
Втім, є і неполітична версія усунення Василенка. Нібито у нього виникли протистояння і з курським угрупованням, і з московським «авторитетом» Володимиром Тюріним. Обидві сторони запідозрили Василенка у привласненні цінностей і влаштували самосуд. На користь цієї версії свідчить той факт, що викрали Василенка з ресторану, що має відношення до Тюріну.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...