"Тітушки" Медведчука захопили частину Труханового острова, котрий є комунальною власністю Києва, - ЗМІ

Десятки бійців кума Путіна тримають охорону ділянки заповідно-рекреаційної зони на берегу Дніпра у центрі столиці

Охоронці Віктора Медведчука розташували свою базу на березі Труханового острова. Земля тут – столична власність, а до берегів річок має доступ будь-який бажаючий. За законом. Але на десятках тисяч квадратних метрів зеленої зони виріс паркан, а в середині щодня перебувають з десяток працівників охоронної фірми «Шторм». Про це йдеться в сюжеті Бігус.інфо, зазначають Патріоти України.

Директор департаменту земельних ресурсів КМДА Петро Оленич розповідає, що міськрада не надавала в оренду цю земельну ділянку.

За цією адресою розміщується громадська організація “Клуб Козак”. Одним з її засновників є Юрій Палій, колишній працівник самого відомого активу Віктора Медведчука – компанії ТОВ “Інвестиційна компанія Укркапітал”. Ще одним засновником організації є Олександр Литвинов – екс-помічник Григорія Суркіса, однопартійця і бізнес-партнера кума Володимира Путіна.

Керує цією організацією Ян Марченко, колишній помічник нардепа Тараса Козака.

У нову Раду пройшов і керівник охоронної фірми “Шторм” Віктор Чорний за списками ОПЗЖ.

“Це означає, що охоронці Медведчука охороняють громадську організацію по суті Медведчука, захопивши частину заповідного острова. Так як, щоб мати права на земельну ділянку, “Клуб Козак” має бути власником нерухомості тут, як кажуть у КМДА, не новозбудованого кілька поверхового котеджу”, – йдеться в сюжеті.

У 2015 році ця організація намагалася через суд оформити право власності на старі споруди, але безуспішно.

“Клуб не зміг довести, що сумлінно заволодів цим майном. Суд відмовив. Це означає, що ніякого права на цю землю громадська організація не може мати. Тим не менш, це ніяк не завадило встановити паркан і користуватися тисячами квадратів охоронцям “Шторму””, – розповідають журналісти.

Власник компанії Віктор Чорний визнає присутність своїх охоронців на об’єкті. За його словами, вони там просто охороняють і нічого не захоплювали.

У той же час директор охоронної фірми Іван Бойченко каже, що його там немає.

Медведчук каже, що “Шторм” не його охоронна компанія, вони просто охороняють його і його майно.


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...