Тюрма народів прогресує: У Підмосков'ї збираються арештувати більше 40 000 підданих Путіна

У підмосковному Красногорську старша слідча Преображенська зажадала затримати 43 000 глядачів стріму полковника армії Михайла Шендакова, обвинуваченого у справі про екстремізм. Про це повідомляють «Грані.ру» з посиланням на матеріали справи, інформують Патріоти України.

Згідно з документом, підписаним Преображенською, відео Шендакова подивилися не менше 43 386 глядачів, під ним було залишено 867 коментарів. Слідча попросила начальника відділу карного розшуку міського УМВС «забезпечити явку» людей, які подивилися відео, в міський відділ Слідчого комітету.

Полковника Михайла Шендакова заарештували в жовтні 2020 року, після того, як він двічі не з'явився в суд через те, що був в цей час заарештований в адміністративних справах. Кримінальну справу про порушення ненависті або ворожнечі (частина 1 статті 282 КК) проти нього завели в лютому 2020 року через відео «Сурков обіцяв Донбасу війну». Як вважає слідство, в ролику є ознаки порушення ненависті до соціальної групи «співробітники правоохоронних органів» - а саме до співробітників ФСБ. Також, на думку СК, Шендаков в тому ж ролику закликає до насильницьких дій стосовно співробітників ФСБ, що стало причиною другої справи про заклики до екстремізму (частина 2 статті 280 КК). Сам полковник не визнає провину.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...