Ткаченко влаштував у музеї прощальну вечірку після затвердження відставки з посади міністра, - ЗМІ

Ексміністр культури Олександр Ткаченко після відставки влаштував прощальну вечірку. Про це повідомляє "Страна".

За інформацією ЗМІ, банкет проходив у центрі Києва недалеко від парку Шевченка в музеї Ханенків (Національний музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків). Захід розпочався після обіду і завершився близько 22:00, після чого гості почали роз'їжджатися.

Журналісти повідомляють, що під час вечірки вікна музею були зачинені ролетами, а гості заходили в приміщення через задній двір.

Біля головного входу був припаркований автомобіль Range Rover, на якому журналісти часто бачили Олександра Ткаченка. У машині був особистий водій колишнього міністра.

Fullscreen

Серед гостей вечірки вдалося помітити народного депутата СН Микиту Потураєва, який очолює комітет з питань інформаційної та гуманітарної політики. А також заступника голови фракції СН Євгенію Кравчук. Вона також є членом комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, 27 липня під час пленарного засідання Верховної Ради України народні депутати підтримали відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Цьому передувала низка скандалів, пов'язаних із фінансуванням культурних проєктів під час війни. Один із них — заміна радянського герба на український за 28 млн гривень. Інший — витрати близько 400 млн гривень на серіали, які мали транслювати на каналах Freedom і "Дім". Наприклад, на фільм СМТ "Інгулець" про президента однойменного футбольного клубу Олександра Поворознюка виділили 33,6 мільйона гривень.

Крім того, ексміністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважав, що у воєнний час потрібно витратити понад 500 млн гривень на будівництво Національного музею Голодомору-геноциду українського народу.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...