"То, что они на Рублевку летят к вам домой, да и хр*н-то с ним! Пускай ваши дома полыхают!": Росіян не надто засмутила атака дронів на "еліти" РФ, - Голубуцький

"Звуки взрывов были слышны и найдены обломки беспилотников в Красногорске, РублЕвке, Истре, Новой Риге, Одинцово в Московской области, а также зафиксированы попадания БПЛА в Москве на улице Атласова, Профсоюзной и на Ленинском проспекте" - пише у своєму блозі Олексій Голобуцький, передають Патріоти України, і продовжує:

"Зафиксировано падение и севернее Рублёвско-Успенского шоссе в районе Барвихи и Новоогарёво (где располагается рабочая резиденция Путина). Шойгу утверждает, что было всего 8 БПЛА, «все они поражены», из них 5 «сбиты в Подмосковье зенитным ракетно-пушечным комплексом 'Панцирь'».

==

Притому в інших зведеннях йдеться про 25 БПЛА, з котрих 11 в той чи інший спосіб вибухнули. Зважаючи на свідчення про вибухи і загоряння, це ближче до реалій.

Але цікава не кількість, а реакція частини росіян на атаковані елітні поселення під Москвою: в стилі «То, что они на Рублевку летят к вам домой, да и хрен-то с ним! Пускай ваши дома полыхают!» (реакція Пріґожина). Репліка Пєскова "Я не можу коментувати питання захищеність столиці" і повідомлення, що БПЛА над елітними поселеннями збили "Панцирі" додатково підкреслює факт: Кремль переймається тільки безпекою своїх. Решта має дбати про себе сама ("Купуйте власні приватні армії і протиракетні комплекси", як зауважив вже російський чиновник). Решта росіян демонструють розгубленість, паніку, обурення і ненависть до владної верхівки.

З високою ймовірністю, саме на цю реакцію і був розрахований вибір цілей БПЛА. Тобто, вони не «недолетіли до Кремля», а зробили саме те, що мали (в багатьох пабліках вже з’явились біль чи менш розлогі переліки, чиї саме діти, зяті, дружини, родичі мешкають поблизу місць влучання дронів – українцям більшість прізвищ не скажуть нічого, це їхня внутрішня кухня, але для росіян переліки показові). Дрони позначили для росіян, що «пріоритетні цілі» - російська еліта, котрій решта росіян заздрить і котру ненавидить. Теоретично, це має підштовхнути процеси «феодального дроблення» імперії, коли кожен сам за себе і ніхто не хоче брати на себе відповідальність за війну і рішення Кремля.

В будь-якому випадку, це посилить внутрішній конфлікт. Пріґожин вже позначився, Соловйов йому відповів, до публічного конфлікту долучаються нові й нові учасники.

Прогнозована багатьма масова втеча за кордон родичів і близьких російської еліти, котрі ще лишались в РФ і мешкали власне в позначених БПЛА елітних селищах, додатково посилить конфлікт і розлами між окремими владними групами. Підсумок: операцію слід визнати успішною".

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...