"Это для Путина смерть. Если Донбасс вернется в Украину, то все скажут, что он трус, слабак и баба", - Орєшкін

Повернення окупованого Донбасу під контроль України означатиме політичну смерть президента РФ Володимира Путіна. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

"Це ж для Путіна смерть. Якщо Донбас повернеться, то всі скажуть, що він боягуз, слабак, баба", – заявив він. На думку Орешкіна, виборці Путіна, налаштовані мілітаристськи, будуть дуже розчаровані.

Разом з тим політолог переконаний, що в найближчій перспективі Донбас не буде реінтегрований в Україну, а також не ввійде до складу Росії.

"Приєднувати ці території Путін не буде", – запевнив він. Зокрема, тому, що такий крок принесе керівництву РФ величезні дипломатичні і економічні втрати. "Для Росії ідеальний варіант – залишення цієї території в підвішеному стані. Щоб це була зона впливу Москви, а платив за розбиті тарілки Київ", – переконаний політолог.

Він додав, що керівництво України не налаштоване повертати Донбас на умовах Москви. "Думаю, вони весь час будуть говорити – "обов'язково повернеться" і т.д. Але за довгий період життя я жодного разу не бачив, щоб такі шматки території поверталися назад", – зауважив Орєшкін.

Джерело: Обозреватель

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...