"Это очень опасная работа. Многие диктаторы не доживают до старости": Російський економіст пояснив, чому Путін приречений (відео)

Режим президента Володимира Путіна в Росії може впасти за лічені дні, хоча і здається зараз досить міцним. Такою думкою в інтерв'ю Дмитро Гордону поділився російський економіст, професор Паризького інституту політичних досліджень Сергій Гурієв, передають Патріоти України.

"Я не знаю, хто виграє вибори в Америці в 2020 році, але я точно знаю, що в 2024 році буде інший президент. В демократичних країнах легко прогнозувати, в недемократичних – дуже важко. Деякі лідери керують країною по 40 років.

А в світі середній диктатор управляє країною 8-9 років, це дуже небезпечна робота. Багато диктаторів не доживають до старості. Я б не став робити ніяких прогнозів. Іноді здається, що режим абсолютно міцний, а потім виявляється, що він розвалюється за кілька днів", – розповів Гурієв.

У якості такого прикладу він згадав про Арабську весну. "Різними способами були змінені політичні системи цілого ряду країн. Арабська весна почалася в Тунісі, де все почалося з самоспалення вуличного торговця. І режим, який правив Тунісом десятиліттями, розвалився протягом декількох тижнів. Радянський Союз теж розвалився дуже швидко. І це була вже зовсім велика держава", – додав Гурієв.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...