"Тоді вони будуть процвітати": Лавров заявив, що українців "треба звільнити від неонацистських правителів"

Російський мінстр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що "український народ чекає на процвітання у складі слов'янської співдружності після того, як його буде звільнено від влади неонацистського київського режиму", повідомляють Патріоти України.

Так голова МЗС РФ висловився у документальному фільмі, який показали 26 листопада на одному з російських телеканалів. "Український народ буде звільнений від неонацистських правителів, він заслуговує на жити в добросусідстві, дружбі, процвітанні поруч із його слов'янськими братами", - цинічно заявив Лавров.

Він закинув Києву, що "нацизм в Україні перетворився на теорію та практику нинішньої влади". Не забув російський міністр ще й про Захід, бо, з його слів, сталося це під впливом "зовнішніх сил".

В Офісі українського президента відповіли на закиди Лаврова. Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що голови МЗС країни-окупантки виправить лише трибунал. За його словами, "дикість російських заяв уже не викликає у світі подиву".

"Суб'єкт Лавров, який бере участь у воєнних злочинах і зневажає міжнародне право, говорить про знищення демократично обраного уряду та поневолення народу іншої країни. Виражені кримінальні нахили виправить лише трибунал", - написав він у Twitter.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...