Тоді вже ніщо не зупинить Путіна: У нас немає "плану Б" на випадок поразки України, - прем’єрка Естонії

Країни Балтії як ніхто розуміє, що вони будуть наступною жертвою, якщо колективний Захід проявить слабкість, і не дасть України все необхідне для перемоги і не занадто пізно

Очільниця уряду Естонії Кая Каллас заявила, що її країна немає плану "Б" у разі поразки України у війні проти Росії. Вона закликала західні держави посилити допомогу Україні з огляду на те, що у разі перемоги РФ країни Балтії можуть стати наступною мішенню Кремля, про це Кая Каллас заявила в інтерв’ю BBC.

У нас немає плану "Б" щодо російської перемоги, тому що тоді ми перестали б зосереджуватися на плані "А"", - заявила Каллас.

Під планом "А" політикиня мала на увазі допомогу Україні у її протистоянні повномасштабній агресії РФ. Прем'єр-міністерка Естонії закликала уряди західних держав посилити допомогу Україні. Вона зазначила, що уряд Естонії виділяє на підтримку України понад 1% свого ВВП. Каллас висловила впевненість, що якби кожна країна НАТО послідувала прикладу Таллінна, то Україна виграла б.

"Ми не повинні піддаватися песимізму. Перемога в Україні – це не лише територія. Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, то це буде перемогою, тому що вона буде під парасолькою НАТО", - заявила очільниця естонського уряду.

Вона також додала, що Росія здійснює гібридні атаки проти країн ЄС і "хоче посіяти страх у наших суспільствах".

Раніше прем’єрка Естонії Каллас підтримала відправку західних військових до України. Вона вважає, що що відправка західних військових до України не втягне НАТО у війну проти РФ.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...