"Тоді Зеленський не погодився на "Мінськ-3" у Парижі": Данілов заявив, що збиття українського "Боїнга" в Тегерані могло бути "сигналом" від РФ

Росія могла передати Україні "попередження" за рахунок авіакатастрофи, що сталася у січні 2020 року. Тоді над Тегераном ракетою збили Боїнг-737, унаслідок чого загинули 176 осіб. 9 членів екіпажу та 2 пасажири були українцями. Іранська влада офіційно визнала збиття літака помилкою своїх сил ППО. Проте секретар РНБО Олексій Данілов має власну версію розвитку подій, передають Патріоти України.

Він вважає, що це могло бути попередження від Росії про можливу агресію після того, як Україна відстояла свої позиції на зустрічі Нормандського формату у Парижі 9 грудня 2019 року і не дала Кремлю протиснути "Мінськ-3".

"Після того, як Володимир Олександрович (Зеленський – Ред.) не погодився на ті умови, які росіяни запропонували в Парижі, умовний, скажімо так, Мінськ-3… Я зрозумів, що буде гаряче. І воно так було", — сказав Данілов.

Через місяць після переговорів сталася авіакатастрофа, що забрала життя багатьох людей. "Коли росіяни в Тегерані збили наш літак, я не виключаю, що це було перше повідомлення, якщо так можна сказати", – пояснив секретар РНБО.

За офіційною інформацією, авіакатастрофа сталася через помилку бойовиків іранського Корпусу вартових Ісламської революції. За даними американської розвідки, ракету випустили з іранської системи ППО російського виробництва Тор-М1. Цю версію підтримали представники різних держав.

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...