"Той, хто каже, що знає, як закінчити війну, - бреше": Вакарчук висловився про ситуацію на Донбасі і жителів ОРДЛО (відео)

Святослав Вакарчук назвав два фактори для об'єднання України.

Святослав Вакарчук. Фото: Фокус.ua.

Закінчення війни на Донбасі – це багатогранний і складний процес. Про це в ефірі українського ТБ заявив музикант, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук, передають Патріоти України.

"Якщо ви побачите людину, яка скаже, що знає точно, як закінчити війну, то це буде неправда. Ця людина лукавить або не розуміє, про що говорить. Це складний багатогранний процес. Я закликаю політиків, які зараз при владі, не обіцяти людям швидко закінчити війну. Обіцяйте зробити все можливе, щоб війна закінчилася якомога швидше на сприятливих для України умовах. Саме це партія "Голос" і буде робити", – сказав він.

Вакарчук назвав два фактори для об'єднання України. "Перший – це створити на підконтрольних Україні територіях казку. Нам потрібно створити вітрину справжнього життя, де людина буде відчувати себе гідною і захищеною. І коли ми виправимо ситуацію в економіці, коли в країні запанує верховенство права, і до кожної людини будуть ставитися як до кращої з кращих, то я впевнений, що люди на тимчасово окупованих територіях захочуть об'єднається з нами", – пояснив він.

Також політик зазначив, що "не можна забувати, що люди, які проживають по той бік межі, теж наші люди і ми повинні протягнути їм руку допомоги". "Ми не повинні сприймати їх, як людей другого сорту", – підкреслив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...