Той, що хоче від Зеленського "крісло" Луценка: Горбатюк обіцяє силою доставити Порошенка до ГПУ

Чинний президент Петро Порошенко не прийшов на допит у справі Майдану в Генеральну прокуратуру. Про це повідомив очільник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Порошенко мав з’явитися у вівторок, 7 травня, о 10.00 на додатковий допит, як свідок у рамках розслідування справ Революції Гідності.

«На жаль, як ви бачите, свідок на допит не прийшов. Зі слідчим ніхто не зв’язався, не повідомили ні про причини неявки, ні прохання про можливість перенесення», – зазначив Горбатюк.

Він уточнив, що слідчі хотіли поставити президенту запитання щодо подій 18-19 лютого та 1 грудня. Порошенко вже давав додаткові свідчення у справі Майдану в листопаді 2016 року, але протокол першого допиту він так і не підписав.

«Він (Порошенко – ред.) поспішав тоді й не підписав. Пообіцяв, що підпише завтра, ми нагадували не один раз, але він так і не з’явився. Будемо далі викликати», – сказав начальник спецрозслідувань.

Горбатюк додав, що у разі повторної неявки Порошенка на допит, Генпрокуратура буде ініціювати силовий привід президента після припинення його президентських повноважень. Також прокурори можуть звернутися до суду для накладання на Порошенка штрафу за ігнорування допиту.

«На сьогоднішній день (силовий –ред.) привід не можна застосувати… Якщо закінчаться повноваження, то ми будемо звертатися до суду про застосування до нього (Порошенко – ред.) приводу», – уточнив Горбатюк.

Тим часом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Порошенко готовий дати свої свідчення у справах про події Майдану в будь-який час, коли у нього не заплановані офіційні заходи. У зв’язку з цим, президент хоче, щоб слідчі узгодили з ним графік допитів.

«Я знаю позицію президента: він готовий ще раз повторити свої свідчення в якості свідка про події на Майдані, в яких він брав участь і які йому відомі. Якщо це допоможе, нарешті, на п’ятий рік слідства Горбатюку завершити справи, які чекає суспільство, то президент повторно дасть свідчення, які від нього вимагають слідчі », – пояснив Луценко.

Він наголосив, що у відсутності підпису Порошенка під протоколом першого допиту винен сам Горбатюк .

«Чому Горбатюк згадав про це через рік – для мене не загадка, тому що він так болісно реагує на критику з боку очільника держави і таким адміністративним шляхом хоче йому “віддячити”… Тому, мені здається, Горбатюк у даному випадку просто годує своє его, а не домагається справедливості. Згадати про відсутність підпису на протоколі через рік, погодьтеся, виглядає не дуже добре», – підсумував генпрокурор.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...