Токаєв принизив Путіна прямо в Москві: Російський диктатор тільки нервово смикав ногами (відео)

Світові таблоїди обговорюють чергову появу на публіці Володимира Путіна: його холодну зустріч у Москві з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим, під час якої російський диктатор до того ж знову дивно смикав ногами, зазначають Патріоти України.

26 листопада у Казахстані відбулася інавгурація Касима-Жомарта Токаєва, переобраного президентом на другий термін. А вже ввечері 27 листопада Токаєв приїхав у Москву, де 28 листопада провів низку зустрічей, включаючи переговори з Володимиром Путіним.

Світові таблоїди — від Великої Британії (Daily Mirror) до Нової Зеландії (NZ Herald) — виявили кілька ознак того, що казахстанський президент не виказав російському диктатору особливої уваги чи тим більше поваги — всупереч символічності візиту Токаєва в Кремль як першої поїздки після інавгурації . Daily Mirror пише, що нібито «союзник» продемонстрував «зневажливе» ставлення до Путіна: наприклад, він відмовлявся зустрічатися поглядом з диктатором і не вступав із ним у діалог на публіці без нагальної потреби.

Йдеться про кілька епізодів відкритих протокольних подій візиту Токаєва в Москву. Так, під час церемонії підписання декларації з нагоди 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між РФ та Казахстаном 69-річний Токаєв сів перед Путіним і не став із ним розмовляти.

Коли ж керівники двох держав підписали декларацію перед камерами та обмінялися документами, Токаєв лише на мить підняв свою папку, щоб журналісти могли зробити фото, і поспішив передати її помічникам, залишивши Путіна безглуздо позувати на самоті.

Президент Казахстану виявив підкреслену холодність до російського диктатора і під час брифінгу для ЗМІ, коли вони сіли перед журналістами. «Почати?» — запитав Путін Токаєва, на що той лише коротко кинув: «Так», — навіть не дивлячись на свого візаві.

Аналогічно під час публічної частини Форуму регіонів Росії та Казахстану Токаєв жодного разу не обернувся до Путіна, який сидів поруч, і формально озвучив свою вступну промову. Хоча російський диктатор, намагаючись привітати Токаєва з переобранням, чи не вперше правильно вимовив (а точніше прочитав) його ім'я та по батькові (Касим-Жомарт Кемелевич), а також повертався до співрозмовника, ймовірно, шукаючи його реакції. «Коли Путін вітав Токаєва, здавалося, казахстанський лідер навмисно відвів погляд від розпалювача війни», — вважають журналісти Daily Mirror.

І хоча Путін апелював до «особливого типу відносин» РФ і Казахстану, такі стосунки ніяк не виявляли себе в невербальній комунікації його гостя, робить висновок газета. Більше того, Токаєв заявив Путіну, що хоча він нібито «задоволений тим, як розвивається співпраця між країнами», водночас «треба дивитися вперед, і саме з цією метою я прибув сюди».

Короткий зоровий контакт між ними встановився лише на секунди — під час рукостискання та обміну документами. Як і NZ Herald, британський таблоїд також звертає увагу на «одутле» обличчя Путіна і той факт, що сидячи в кріслі під час зустрічі з Токаєвим, він знову незручно і дивно посмикував ступнями ніг — звичка або необхідність, яку раніше вже не раз помічали за диктатором журналісти. Таку поведінка диктатора газети часом інтерпретують як ознаку можливих проблем зі здоров’ям Путіна.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...