"Тонни зброї через Україну": Лукашенко оголосив про затримання банди у Білорусі

Білоруський глава держави Олександр Лукашенко стверджує, що співробітники КДБ затримали "групу Автуховича", яка нібито перевозила зброю через територію України до Білорусі. Угруповання терористів, мовляв, прибувають транзитом через українську державу, передають Патріоти України.

Як повідомляє державне інформагентство Белта, про це Лукашенко заявив у п'ятницю, 25 грудня. За словами політика, спецслужбам вдалося затримати так звану "групу Автуховича", яка отримувала зброю "через Україну".

"Нещодавно ми затримали групу Автуховича. Мерзотники останні. Наразі ми їх всі канали розкрили. Вони везли тоннами зброю через Україну. І якби хлопці наші (я всіх наказав до державних нагород негайно представити) їх не накрили, ох нам би Новий рік був", - сказав Лукашенко.

Також він додав, що акти терористичної діяльності не тільки готувалися, але вже почали і реалізовуватися. Під час однієї з таких операцій і відбулося затримання.

"Готували теракти по всій країні, і вже почали здійснювати. На тому й погоріли. Чекісти з міліцією проводили цю операцію. Ну просто молодці! Слава богу, що затримали", - запевняє білоруський глава держави.

Більш того, глава РБ розповів, що є ще угруповання, які переправляють своїх людей нібито саме через Україну, проте Мінськ контролює ситуацію. "Своїх дві-три (людини в цих угрупованнях) є, звідти (з-за кордону) надсилають нам. Через Україну. Через Польщу, Литву наразі дуже складно - кордон закрили наглухо", - підкреслив Олександр Лукашенко.

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...

Помер пропагандист Кремля з телеканалу RT

вівторок, 14 травень 2024, 23:00

У РФ помер 53-річний пропагандист Максим Кононенко. Про це повідомив пропагандистський телеканал RT з посиланням на дружину Кононенка, передають Патріоти України. Як зазначає російська Медуза, Кононенко в останні роки писав для сайту RT, а також для ро...