"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", передають Патріоти України.

За словами глави Китаю, країни повинні зосередитися на "підтриманні миру та стабільності та утримуватися від пошуку корисливих цілей", а також "охолодити ситуацію і не підливати олії у вогонь".

"Ми повинні створити умови для відновлення миру та утримуватися від подальшого посилення напруженості", - сказав Сі, зазначивши при цьому, що потрібно при цьому "зменшити негативний вплив на світову економіку".

"Чотири принципи" перегукуються з торішнім документом Пекіна, де містився заклик до "політичного врегулювання конфлікту". На думку низки західних оглядачів, це дозволить Росії утримати більшу частину захоплених українських територій.

Як пише BBC, відносини західних країн із Китаєм переживають неспокійні часи. У Брюсселі триває низка розслідувань щодо державної допомоги китайським виробникам сонячних панелей, електромобілів та вітрових турбін.

США вивчають ризики національної безпеки, які створюють китайські технології в автомобілях. На зустрічі з Шольцем Сі підкреслив, що "промислові та виробничі ланцюжки Китаю та Німеччини глибоко пов'язані один з одним". "Взаємовигідна співпраця між Китаєм та Німеччиною – це не "ризик", а гарантія стабільності двосторонніх відносин і можливість створити майбутнє", - сказав Сі Цзіньпін.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...