Торгівля на крові: Попри рішення Верховної Ради, Україна відновила імпорт струму з Білорусі

З 5 травня всупереч рішенню Верховної ради Україна відновила імпорт російської електричної енергії через Білорусь. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила народна депутатка фракції “Слуга народу” Людмила Буймістер, передають Патріоти України.

“Сьогодні, 5 травня, Україна знову відновила імпорт електроенергії з Білорусі. Це попри рішення парламенту, попри затверджений Міненерго прогнозний баланс і попри десяток блоків українських ТЕС і ТЕЦ, які вимушено знаходяться в резерві”, – резюмувала народна обраниця.

За її словами, сьогодні платіж за імпорт струму складе менш як 1 мільйон гривень. Загалом з початку року за імпорт з Росії і Білорусі Україна заплатила рівно 955 мільйонів гривень.

“Минуло майже три тижні з того часу, як Верховна рада проголосувала за надання НКРЕКП повноваження забороняти імпорт, однак погрузлий в корупційних скандалах регулятор навіть не розпочав підготовку до заборони поставок”, – підкреслила Буймістер.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...