Торгівля на крові: Україна купує струм з Росії, поки Москва брязкає зброєю на кордоні, - Наливайченко

Наливайченко обурився через імпорт електроенергії з РФ і зажадав звільнити НКРЕКП

Україна за останні 3 місяці заплатила в російський бюджет 1 млрд грн за імпорт електроенергії, і продовжує закуповувати струм попри стягування країною-агресором військ до кордону. Про це заявив колишній голова СБУ, народний депутат Валентин Наливайченко, зазначають Патріоти України.

"Україна сплатила більше мільярда гривень за тільки 3 місяці і 8 днів цього року. Сплатила в бюджет Російської Федерації і Білорусі для фінансування збройних сил, збройних навчань і цього брязкання зброєю у нас на кордоні, яке тепер, як ви кажете, лякає кожного громадянина України. Може, ми перестанемо бодай фінансувати залякування України? Ось як треба діяти", - заявив нардеп в ефірі телеканалу "Україна24".

Він наголосив, що ініціює в парламенті відставку всіх членів НКРЕКП, які покриваються закупівлю струму в Росії і виписують собі за це премії з бюджету.

"Ми вимагаємо вже в парламенті зняти 100% всіх членів цієї НКРЕКП. Тому що саме вони дозволяють імпорт електроенергії з Росії. Саме вони повиписували собі зараз, вони ж на передовій не бувають, мільйонні премії, зарплати. За що? За те, що імпортують електроенергію з Росії. Це неподобство всередині країни. Треба навести порядок, і тоді, повірте мені, буде легше і з міжнародними партнерами", - наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, однією з основних причин падіння оптових цін на електроенергію нижче собівартості став імпорт з Росії і Білорусі. Він призвів до штучного викривлення цінової ситуації в сегменті ринку на добу наперед.

Україна відновила імпорт російської електроенергії з січня 2021 року. За перші два місяці було імпортовано понад 600 млн кВт годин на суму 900 млн грн.



За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...