"Торгівля повітрям" по-новому: Ткаченко заманює підприємства, щоб було куди витрачати хитру "Вовину тисячу"

Згідно з указом, на "тисячу Зеленського" не можна платити за хліб, ліки, комуналку, а лише на послуги, що по-суті нічого не вартуватимуть виконавцю. З яким дисконтом "слуги" розраховуватимуться за цей сервіс і в який термін - окреме питання

Яка "тисяча", такі і послуги

Приватні підприємства, що займаються культурною діяльністю, зможуть податися для участі у програмі президента щодо 1000 гривень для вакцинованих. Про це повідомив міністр культури і інформполітики в Телеграм-каналі, зазначають Патріоти України.

Пряма мова Ткаченка: "Вакциновані отримують по 1000 грн на віртуальні платіжні картки через "Дію". Заклади, що відповідатимуть КВЕДам, затвердженим КМУ, зможуть взяти участь у програмі, зареєструвавшись на порталі "Дія".

Після цього вакциновані громадяни зможуть розраховуватися з підприємствами, що беруть участь у програмі віртуальною карткою в "Дії".

Деталі: Ткаченко розповів, що наразі допрацьовується механізм того, як підприємству, КВЕДи якого відповідають зазначеним категоріям, подати заявку на участь у програмі.

Наразі йдеться про компанії, у яких основний КВЕД відповідає цільовим напрямкам підтримки. Це: демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціювання театральних і концертних залів, функціювання музеїв, функціювання спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів.

Ткаченко додав, що в середньому квиток в кінотеатр чи музей в Україні коштує 90-100 грн. Тобто, кожен вакцинований зможе орієнтовно до десятка разів скористатись послугами закладу культури безкоштовно.

  • 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток "Дія".
  • Пізніше прессекретар президента Сергій Никифоров пояснив, що "тисячу Зеленського" неможливо буде отримати готівкою на руки – ці гроші будуть своєрідним депозитом, який можна буде витратити на певний перелік послуг.
  • У середу прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що виплату анонсованої президентом 1 тисячі гривень для повністю вакцинованих проти Covid-19 профінансують самі ж українці, які платять податки. Тобто це буде загальний фонд бюджету.
  • Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

    п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

    Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

    Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

    п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

    Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...