Торгували гумдопомогою: СБУ затримала колишнього чиновника Львівської ОДА та головного редактора ЗМІ (відео)

Співробітники СБУ у Львівській області затримали колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської ОДА у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка. Їх звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних пожертв і безоплатної допомоги. Про це повідомляє видання Lviv.Media, передають Патріоти України.

Воно наводить фото і відео з місця затримання підозрюваних. Цю ж інформацію з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах підтверджує "Українська правда".

Зазначається, що справа розслідується в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (контрабанда). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

"Наші джерела повідомили, що Роман Матис і Євген Шпитко продавали гуманітарку і спорядження для військових ЗСУ та інших військових формувань, які боронять Україну від російської армії. Вони привласнювали пожертви благодійників, які переказували кошти на рахунки громадської організації "Юридична сотня", так і на власні банківські рахунки, які згодом виводили через банківські термінали та відділення", – пише видання Lviv.Media.

Зазначається, що Романа Матиса та Євгена Шпитка працівники СБУ затримали "на гарячому" під час отримання коштів та передачі військового спорядження.

Як відомо, Романа Матиса було звільнено із посади голови Управління інвестиційної політики Львівської обладміністрації у січні 2022 року. Причина звільнення – реорганізація та зміна структури Департаменту економічної політики. На місцевих виборах 2020 року був кандидатом на посаду мера Львова як самовисуванець, проте набрав менше ніж 1% голосів виборців.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...