Торгували з агресором: У Харкові прокуратура викрила керівників стратегічного підприємства "Електроважмаш" (фото)

Продукція ДП, яке й так знаходиться у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.

У Харкові за підозрою у розтраті державного майна на заводі "Електроважмаш" проводяться обшуки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передають Патріоти України.

За відомостями прес-служби, Харківською місцевою прокуратурою № 3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства "Завод "Електроважмаш" за ч. 4 ст. 191 КК України.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 рр. посадовими особами підприємства укладено низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів та запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалась напряму з ДП "Завод "Електроважмаш" до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у Російській Федерації.

Усі розрахунки проводилися в російських рублях. При цьому продукція ДП, яке й так знаходиться у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.

За попередньо встановленими даними, внаслідок здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству заподіяно шкоду на суму 1,1 млн грн. Ще низку поставок по вже підписаних посадовими особами підприємства специфікаціях не здійснено через незавершення виробничого циклу.

Досудове розслідування здійснює Індустріальний ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Наразі в приміщеннях ДП "Завод "Електроважмаш" проводяться обшуки з метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства, зокрема – щодо реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...