"Торгувати зі злочинцями неприпустимо": Прем'єр Польщі Моравецький закликав відмовитися від російського газу

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вчергове заявив, що Європі потрібно якнайшвидше позбавлятися залежності від російського газу - тому що він теж є "зброєю" РФ і тому, що "торгувати зі злочинцями неприпустимо". Про це він заявив під час робочої поїздки на компресорну станцію газопроводу Baltic Pipe, що з’єднує Польщу і Данію, передають Патріоти України.

Моравецький зазначив, що повномасштабна війна РФ проти України стала "холодним душем" для європейців і тільки зараз прийшло розуміння, що для Росії продаж газу - не лише питання торгівлі, а й спосіб робити партнерів залежними від себе. "І що потім Росія робить з цими стратегічними ресурсами? Отримані гроші перетворюються на зброю, яку вона застосовує проти невинних людей", - сказав прем’єр.

Він зазначив, що не дуже задоволений результатами останнього саміту європейських лідерів, але радий бачити "стратегічне пробудження всієї Європи". Моравецький згадав такі проєкти, як канал через Віслинську косу, тероборону і власне Baltic Pipe, зазначивши, що їх критикували, але вони зараз роблять Польщу більш стійкою до російського шантажу.

"Не можна торгувати зі злочинцями, не кажучи вже про воєнних злочинців, - наголосив прем’єр. - Тепер Європа об’єднана цією метою - стати незалежною від того, чим Росія може шантажувати".

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...