"Торги" тривають: У Росії назвали умови контракту на транзит газу по Україні

Росія зацікавлена в новому контракті на транзит газу по території України на прийнятних економічних умовах і у відповідності з нормами міжнародного права. Про це заявив заступник міністра енергетики Росії Анатолій Яновський, повідомляють Патріоти України.

За його словами, домовленості щодо подальшого транзиту не досягнуто, чому заважає нібито несправедливе рішення арбітражного суду в Стокгольмі. Крім того, Янковський зазначив, що українська сторона пропонує фіксувати обсяги транзиту на той чи інший період часу, що суперечить установкам Третього енергопакету ЄС, який вимагає розподіляти газотранспортні потужності за результатами відповідних аукціонів. У таких аукціонах можуть брати участь всі зацікавлені особи.

"Ми, звичайно, зацікавлені у подальшому використанні української газотранспортної системи, але на прийнятних для нас економічних умовах і в повній відповідності з нормами міжнародного права", - підкреслив Яновський.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв спрогнозував, що відновлення переговорів між Україною і Росією по новому контракту про транзит газу можливо після контактів Володимира Зеленського з Володимиром Путіним.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...