"Торги" тривають: У Росії назвали умови контракту на транзит газу по Україні

Росія зацікавлена в новому контракті на транзит газу по території України на прийнятних економічних умовах і у відповідності з нормами міжнародного права. Про це заявив заступник міністра енергетики Росії Анатолій Яновський, повідомляють Патріоти України.

За його словами, домовленості щодо подальшого транзиту не досягнуто, чому заважає нібито несправедливе рішення арбітражного суду в Стокгольмі. Крім того, Янковський зазначив, що українська сторона пропонує фіксувати обсяги транзиту на той чи інший період часу, що суперечить установкам Третього енергопакету ЄС, який вимагає розподіляти газотранспортні потужності за результатами відповідних аукціонів. У таких аукціонах можуть брати участь всі зацікавлені особи.

"Ми, звичайно, зацікавлені у подальшому використанні української газотранспортної системи, але на прийнятних для нас економічних умовах і в повній відповідності з нормами міжнародного права", - підкреслив Яновський.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв спрогнозував, що відновлення переговорів між Україною і Росією по новому контракту про транзит газу можливо після контактів Володимира Зеленського з Володимиром Путіним.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...