Торік заробили мільярд: "Вагнер" розширює золоті копальні в Африці для фінансування війни в Україні, - Politico

Пригожинська "Група Вагнера" розширює свої проекти з видобутку корисних копалин у Центральноафриканській Республіці, щоб фінансувати участь самих же вагнерівців у війні проти України. Про це заявили джерела авторитетного американського видання Politico, передають Патріоти України.

Згідно з американським дипломатичним звітом, з яким ознайомилися журналісти, за останній рік структури "групи Вагнера" значно розширили свою економічну активність в Центральноафриканській Республіці.

За оцінками, загальний прибуток угруповання від видобутку корисних копалин може скласти близько 1 мільярда доларів за минулий рік. За словами джерела, ці гроші, ймовірно, підуть на закупівлю нової зброї і вербування бойовиків.

Згідно з наявними даними, "група Вагнера" веде розробку золотоносного родовища поблизу міста Бамбарі в центрі країни. Якщо в 2018 році це був невеликий рудник, то зараз він вже перетворився на величезний комплекс з вісьмома виробничими зонами на різних стадіях розробки.

При цьому уряд ЦАР не дозволяє миротворцям ООН інспектувати рудник, а збройні сили країни збивають безпілотники миротворців при спробі вивчити рудник з повітря. На думку журналістів, це вказує на високий ступінь впливу "групи Вагнера" на владу країни.

"За оцінками США, група допомагає облаштовувати об'єкт для довгострокової експлуатації і зміцнила шахту, побудувавши мости на переходах через річки і встановивши зенітні установки на вантажівках в ключових точках", – пише видання.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...