Тотальний контроль близько: В Україні інтернет-провайдерів хочуть змусити розкривати дані про діяльність користувачів

Для боротьби з кіберзлочинністю в Україні збираються дозволити використання електронних доказів. Для цього українських провайдерів зобов'яжуть розкривати дані про діяльність користувача в інтернеті, передають Патріоти України з посиланням на законопроект №4004, опублікований на сайті Ради.

Авторами законопроекту, який зареєстрований в парламенті, зазначено нардепа від "Слуги народу" Денис Монастирський та ще 13 депутатів.

Провайдерів телекомунікацій мають намір зобов'язати за власні кошти встановлювати в своїх мережах техзасоби, які необхідні для проведення негласних слідчих (розшукових) дій. З їх допомогою слідчі отримають доступ до інформації про зв'язок, абонента, отримання та маршрут передачі інтернет-послуг, їх тривалість та зміст.

У законопроекті визначено термін електронних доказів, до яких можуть належати текстові документи, графічні зображення, плани, фотографії, відео- та звукозаписи і т.д., віртуальні активи, сайти, текстові, графічні, голосові повідомлення, метадані та бази даних.

Крім того проект закону визначає порядок спеціальної конфіскації віртуальних активів. Зокрема, відповідно до законопроекту, віртуальні активи, які були предметом кримінального злочину чи іншого суспільно небезпечного діяння, конфіскуються, крім тих, що повертаються законному власнику. У Росії таке законодавче нововведення вже запроваджено.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...